fbpx

Over Ingrid

Al ruim 30 jaar lang draait mijn werk om verkopen. In mijn tijd op het reisbureau, in mijn functie als manager marketing en sales bij een franchiseorganisatie en de laatste jaren als verkooptrainer. Verkopen zit mij in het bloed. Achterhalen wat een klant nodig heeft, het juiste aanbod doen en de klant dan heel blij zien worden van zijn aankoop, dat geeft mij een heerlijk gevoel.

Mijn roots liggen in de reisbranche. Jarenlang op reisbureaus gewerkt en de mooiste reizen samengesteld voor mijn klanten en als manager van het reisbureau leidinggegeven aan de verkoopteams. Op zoek naar meer uitdaging ben ik gaan werken bij de franchiseorganisatie van GoodBookers. Een totaal nieuwe formule binnen de branche en als onderdeel van het management team gewerkt aan de enorme groei van dit concept. Als manager marketing en sales was ik verantwoordelijk voor de inkoop, de verkoopcijfers en de marketing van 40 reisbureaus. Bijna tien jaar geleden ben ik begonnen als verkooptrainer. O.a. bij touroperators en reisbureaus, maar ook bij bedrijven buiten de reisbranche.

Tijdens netwerkborrels ontdekte ik dat veel zelfstandig ondernemers heel veel moeite hebben met het verkopen van hun product of dienst. Wanneer ik vertel dat ik verkooptrainer ben krijg ik meestal een opmerking als: dat vind ik lastig, moet ik echt nog leren enz. Veel ondernemers beginnen met hun bedrijf zonder ervaring in de verkoop. Terwijl je zonder verkoop geen omzet haalt. En dat is toch de basis van elk bedrijf.

Vanuit deze gesprekken is Succesvoller Verkopen ontstaan. Mijn doel is om ondernemers te helpen om zichzelf en hun bedrijf te laten groeien. Want te veel ondernemers stoppen met hun bedrijf omdat ze niet weten hoe ze moeten verkopen of halen er te weinig omzet uit om goed van te kunnen leven. Dat is zonde. Want verkopen kan je leren. Door te leren een goed verkoopgesprek te voeren en de uiteindelijk verkoop te realiseren groeit de omzet en wordt de onderneming rendabel. Daarmee help ik niet alleen de ondernemers, maar ook iedereen die profijt heeft van het product of de dienst dat de ondernemer biedt.

De trainingen die ik geef zijn zoals ik zelf ook ben. Heel praktisch, geen ingewikkelde modellen of theorieën. Veel voorbeelden die de deelnemers in de spiegel laten kijken. Verhelderend wordt dit door de deelnemers ook wel genoemd. Ik wil mensen geen trucje leren. Iedereen heeft zijn eigen authentieke manier van verkopen, het enige wat ik doe is laten zien hoe je op jouw manier de klant beter kan helpen en daardoor meer verkoopt. En dan maakt het niet uit in welke branche je werkt. Want de basis van het gesprek is overal gelijk. We gaan samen kijken hoe jij dit in jouw branche kan toepassen. Ik ben ook eerlijk en direct, een echte Noord-Hollandse zullen we maar zeggen. Maar altijd met de intentie om jou te laten groeien als ondernemer.

Ervaringen van klanten

 

Han van Schie, Poda omheidingen

Na 25 jaar in een winkel te hebben gewerkt als bedrijfsleider/verkoper, waar ik veel verkoop ervaring had opgedaan, kwam ik na het opstarten van mijn eigen bedrijf erachter dat ik meer moeite had met de verkoop, vooral doordat het contact heel anders is met de klanten. Ingrid heeft me daarbij geholpen om inzicht te krijgen in mijn sterke en verbeterpunten. Hierdoor is het verkoopgesprek en het offerte traject verbeterd, ik heb meer zelfvertrouwen in het gesprek en kom daardoor zelfverzekerder over naar de klant of potentiële klant. Ingrid is een gedreven persoon en is instaat je de spiegel voor te houden, mede door de goede tips van haar kom ik in een gesprek of aan de telefoon tot betere afspraken.

 

 

Succesvoller Verkopen
Pettemerstraat 12b
1823 CW Alkmaar
+31 6 547 141 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2019 SMACK it CREATIONS
ALL RIGHTS RESERVED