fbpx

Maak van elke klant een leuke klant

 • Ingrid van Ophem

Wat is het toch fijn om met leuke klanten te werken. Dat elk gesprek dat je voert met een klant of een potentiële klant leuk is. Dat je de telefoon ophangt met een blij gevoel en dat een klant jou energie geeft. Er zijn dagen dat dit gebeurt, maar er zijn er ook dagen dat je klanten lastig zijn, zeuren, dat het gewoon allemaal niet loopt. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Jij kan bepalen of jouw klant een leuke klant wordt. Hoe doe je dat?

Er zijn dagen waarop de gesprekken met klanten niet lopen. Dat je zuchtend en mopperend ophangt. En het lijkt ook wel of dat met alle klanten het geval is op zo’n dag. Ligt dat dan aan de klant? Zijn al die klanten dan tegelijk minder leuk dan de dag ervoor. Natuurlijk niet, dat ligt aan jou. Jij zit waarschijnlijk niet lekker in je vel. Misschien voel je je niet lekker en heb je hoofdpijn of maak je je ergens zorgen over. Heb je gisteravond iets te veel gedronken of ben je iets te laat naar bed gegaan. Had je eerder op de dag een klant aan de lijn die onredelijk was en ben je daar boos over. Dat gevoel neem je mee in jouw gesprekken. Dat straal je uit, ook aan de telefoon. Daardoor lopen de gesprekken minder soepel, stop jij er minder energie in. Ben je misschien zelfs wel kortaf tegen de klant.

Wanneer je lekker in je vel zit, bruist van energie. Er zin in hebt. Dan zijn jouw klanten ook leuker. Klanten gaan dus mee in jouw gevoel. Die gaan ook bruisen van de energie en die krijgen er ook zin in. Die worden net zo leuk als jij bent.

Jij kan dus zorgen dat de klant leuk wordt. Want als jij in een negatieve flow zit en jouw gesprekken niet lekker lopen, dan ligt dat aan jou. En jij kan iets doen aan jouw gedrag. Je kan jezelf een schop onder de kont geven en tegen jezelf zeggen dat het nu genoeg is. Jouw mindset veranderen. Zorgen dat je enthousiasme uitstraalt. Loop een rondje, doe iets wat je leuk vindt. Kijk een aantal blooper filmpjes. Het maakt niet uit hoe je het doet maar wees je bewust dat het aan jou ligt en dat jij hier iets aan kan doen.

Lukt het je niet om te veranderen, omdat die hoofdpijn toch wel heel hardnekkig is? Stel dan zo veel mogelijk telefoontjes uit tot morgen. Daar doe je jezelf en de klant een groot plezier mee.  

Hoe ging het vandaag? Lekkere dag gehad, fijne gesprekken gevoerd en leuke klanten gehad. Dan zat je lekker in je vel en had je er zin. Dan krijgen klanten er ook zin om te kopen. Zo simpel is het eigenlijk.

 

Ook interessant om te lezen:

 • Wat stelt de klant veel vragenWat stelt de klant veel vragen

  Wat stelt de klant veel vragen

  Dat heb jij vast ook wel eens. Een klant vraagt bij jou een offerte aan en vervolgens blijft een klant maar vragen stellen. Heb je hier ervaring mee? Wat zijn de voorwaarden? Hoe werken jullie nu precies? En jij denkt wat wil die klant nu eigenlijk?

  Lees verder

 • In contact blijven met de klant, juist nu!In contact blijven met de klant, juist nu!

  In contact blijven met de klant, juist nu!

  Zit jij letterlijk met je handen in het haar en denk je en hoe nu verder? Wil je actie ondernemen maar weet je niet goed welke dat dan moet zijn? Ik herken het helemaal. Ik had het ook de afgelopen weken. Al mijn trainingen geannuleerd en een lege agenda. Wat ga ik doen? Ik ben contact gaan zoeken met mijn klanten. Mijn netwerk en dat heeft mij al heel veel nieuwe inzichten en mogelijkheden opgeleverd. Want juist nu is het belangrijk om in contact te blijven met je klant.

  Lees verder

 • Wie beslist er eigenlijk?Wie beslist er eigenlijk?

  Wie beslist er eigenlijk?

  Verkopen doe je vaak niet aan één persoon. Je spreekt misschien wel één persoon, maar deze persoon heeft één of meerdere mensen achter zich die meedenken en soms ook meebeslissen. Dus verkoop je meestal aan een aantal personen. En dat is best lastig, want vaak spreek je deze niet, maar bepalen zij wel mee wat er uiteindelijk wordt gekocht en of er daadwerkelijk wordt gekocht. In verkoop taal noemen we dat de Decision Making Unit de DMU. De groep die de beslissing maakt.

  Lees verder

  Succesvoller Verkopen
  Pettemerstraat 12b
  1823 CW Alkmaar
  +31 6 547 141 28
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  © 2019 SMACK it CREATIONS
  ALL RIGHTS RESERVED

  Agenda

  Meld je nu aan voor een van onze trainingen

  Er zijn slechts een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.


  AANMELDEN