Verkopen met overtuigende taal.

De enige manier om de klant te laten geloven in jou en jouw product is door er zelf ook in te geloven. Dat doe je, natuurlijk doe je dat. Maar kom je ook zo over?
Door overtuigende taal te gebruiken laat jij jouw klant in jou geloven. Met één woord kan jij alles wat jij zegt onderuit halen. Hieronder een aantal voorbeelden van woorden die veel gebruikt worden en die zorgen dat je minder overtuigend over komt.
Het woord eigenlijk wordt veel gebruikt. Bij sommige mensen is het zelfs een soort stopwoord geworden. Eigenlijk werkt dit programma heel gemakkelijk. Je hebt er eigenlijk weinig kennis voor nodig. Onze klanten zijn er eigenlijk heel enthousiast over. Het staat nu in drie zinnen achter elkaar genoemd, maar ik hoor dit best vaak zo gebeuren. Wanneer je deze tekst aanpast naar: Dit programma werkt heel gemakkelijk. Je hebt er weinig kennis voor nodig. Onze klanten zijn er erg enthousiast over. Dan komt de tekst overtuigend over.
Misschien, wellicht en eventueel zijn ook woorden die jouw taal verzwakken. Dit is misschien een goede oplossing voor uw probleem. Wellicht kunnen we morgen even bellen. Allemaal erg afwachtend en onzeker. Dit is een goede oplossing voor uw probleem. Ik bel u morgen. Dan hebben we het over daadkrachtig taalgebruik
In principe werkt dat zo. Ook zo nietszeggend. In principe, dus niet altijd. Weg ermee. Gewoon zeggen: Dat werkt zo.
Ik denk dat dit voor u de juiste oplossing is of ik geloof dat dit geschikt is voor u. Je weet het niet zeker dus. Hoe moet de klant nu geloven dat het goed komt. Wanneer je zegt: Ik ben ervan overtuigd dat dit voor u de juiste oplossing is. Dat zorgt ervoor dat de klant ook ja durft te zeggen tegen jouw oplossing.
Want als jij niet overtuigd bent, hoe kan jij de klant dan overtuigen? Ik krijg tijdens de trainingen nog weleens de opmerking dat ze het niet durven te zeggen. Straks is het toch niet de oplossing. Maar als je niet durft te zeggen dat je overtuigd bent, dan kan je het ook niet aan de klant verkopen.
Ik hoop dat ik u hiermee een goed voorstel heb gedaan. Brrr, hier krijg ik ook altijd de kriebels van. Je hoopt het, dus je weet het niet zeker. Wanneer je het hoopt en dus niet zeker weet, ga dan opnieuw beginnen. Stel meer vragen, inventariseer de wensen nog een keer en begin opnieuw. Tot je zover bent dat je kan zeggen: Ik ben ervan overtuigd dat….. .
Jouw taalgebruik bepaalt voor een groot deel jouw succes als ondernemer. Ga eens kritisch luisteren naar wat je zegt. en wat je schrijft. Lees jouw voorstellen die je voor een klant gemaakt hebt nog eens kritisch door. Ben jij overtuigend in jouw taalgebruik of denk je en geloof je vooral? Gebruik je eigenlijk om een slag om de arm te houden? Hoop je of gebruik je misschien en eventueel?
Welke woord ga jij vanaf nu uit jouw taal bannen en welke zinnen ga jij gebruiken om jouw klant te overtuigen dat hij bij jou op het juiste adres is?