fbpx

7 tips voor Succesvolle offertes

 • Ingrid van Ophem

Het schrijven van een offerte of voorstel kost een hoop tijd. Het dient er goed uitzien, in foutloos Nederlands en jouw aanbod moet matchen met de vraag van de klant. Je wilt het ook in één keer goed doen. Je zit er niet op te wachten om de offerte nog een keer aan te passen. 

Deze 7 tips voor een Succesvolle offerte gaan je helpen om meer te scoren met jouw offertes

1. Noem het een voorstel en geen offerte. Een offerte gaat over prijs alleen, jij hebt meer te bieden dan alleen de prijs

2. Je kan pas een goed voorstel schrijven als je precies weet wat de klant wil. Wanneer jij de klantvraag duidelijk hebt. Zijn er nog onderdelen waar je over twijfelt of die jou nog niet helemaal duidelijk zijn? Dan bel je de klant op en stel je jouw vragen. Alleen dan kan je het in één keer goed doen. 

3. Maak het voorstel persoonlijk, gericht op het probleem van deze klant en geef duidelijk aan wat jouw oplossing is voor dit probleem. Benoem dit probleem uitgebreid en koppel jouw product of dienst als oplossing voor dit probleem.

4. Benadruk de waarde van jouw voorstel, niet de prijs. Laat duidelijk zien wat jouw waarde is en wat de klant kan verwachten. 

5. Maak er iets moois van. Zorg dat het er goed uitziet, in jouw huisstijl, goed uitgelijnd. zonder taalfouten. Wanneer je het als een pdf verstuurt, blijft de indeling precies zoals jij deze hebt gemaakt. 

6. Stuur een begeleidende brief of e-mail waarin je nogmaals jouw keuzes uitlegt. Licht hierin toe waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Koppel hier het probleem van de klant aan jouw oplossing. 

7. Maak altijd een concrete afspraak voor het bespreken van jouw voorstel. Maak een afspraak om de klant te bellen wat hij van het voorstel vindt. Zorg dat jij de leiding houdt in het contact met de klant. 

Volg deze stappen en je gaat meer scoren met jouw voorstellen. Klanten gaan vaker en sneller ja zeggen tegen jouw voorstel.

Wil je meer weten over hoe je een Succesvolle offerte maakt? Volg dan de training Succesvolle offertes schrijven. Leer in één dag hoe je snel een offerte schrijft die scoort. Je krijgt heel veel tips en teksten om makkelijker een offerte samen te stellen. 

 

Ook interessant om te lezen:

 • Wat stelt de klant veel vragenWat stelt de klant veel vragen

  Wat stelt de klant veel vragen

  Dat heb jij vast ook wel eens. Een klant vraagt bij jou een offerte aan en vervolgens blijft een klant maar vragen stellen. Heb je hier ervaring mee? Wat zijn de voorwaarden? Hoe werken jullie nu precies? En jij denkt wat wil die klant nu eigenlijk?

  Lees verder

 • In contact blijven met de klant, juist nu!In contact blijven met de klant, juist nu!

  In contact blijven met de klant, juist nu!

  Zit jij letterlijk met je handen in het haar en denk je en hoe nu verder? Wil je actie ondernemen maar weet je niet goed welke dat dan moet zijn? Ik herken het helemaal. Ik had het ook de afgelopen weken. Al mijn trainingen geannuleerd en een lege agenda. Wat ga ik doen? Ik ben contact gaan zoeken met mijn klanten. Mijn netwerk en dat heeft mij al heel veel nieuwe inzichten en mogelijkheden opgeleverd. Want juist nu is het belangrijk om in contact te blijven met je klant.

  Lees verder

 • Wie beslist er eigenlijk?Wie beslist er eigenlijk?

  Wie beslist er eigenlijk?

  Verkopen doe je vaak niet aan één persoon. Je spreekt misschien wel één persoon, maar deze persoon heeft één of meerdere mensen achter zich die meedenken en soms ook meebeslissen. Dus verkoop je meestal aan een aantal personen. En dat is best lastig, want vaak spreek je deze niet, maar bepalen zij wel mee wat er uiteindelijk wordt gekocht en of er daadwerkelijk wordt gekocht. In verkoop taal noemen we dat de Decision Making Unit de DMU. De groep die de beslissing maakt.

  Lees verder

  Succesvoller Verkopen
  Pettemerstraat 12b
  1823 CW Alkmaar
  +31 6 547 141 28
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  © 2019 SMACK it CREATIONS
  ALL RIGHTS RESERVED

  Agenda

  Meld je nu aan voor een van onze trainingen

  Er zijn slechts een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.


  AANMELDEN