fbpx

7 tips voor Succesvolle offertes

 • Ingrid van Ophem

Het schrijven van een offerte of voorstel kost een hoop tijd. Het dient er goed uitzien, in foutloos Nederlands en jouw aanbod moet matchen met de vraag van de klant. Je wilt het ook in één keer goed doen. Je zit er niet op te wachten om de offerte nog een keer aan te passen. 

Deze 7 tips voor een Succesvolle offerte gaan je helpen om meer te scoren met jouw offertes

1. Noem het een voorstel en geen offerte. Een offerte gaat over prijs alleen, jij hebt meer te bieden dan alleen de prijs

2. Je kan pas een goed voorstel schrijven als je precies weet wat de klant wil. Wanneer jij de klantvraag duidelijk hebt. Zijn er nog onderdelen waar je over twijfelt of die jou nog niet helemaal duidelijk zijn? Dan bel je de klant op en stel je jouw vragen. Alleen dan kan je het in één keer goed doen. 

3. Maak het voorstel persoonlijk, gericht op het probleem van deze klant en geef duidelijk aan wat jouw oplossing is voor dit probleem. Benoem dit probleem uitgebreid en koppel jouw product of dienst als oplossing voor dit probleem.

4. Benadruk de waarde van jouw voorstel, niet de prijs. Laat duidelijk zien wat jouw waarde is en wat de klant kan verwachten. 

5. Maak er iets moois van. Zorg dat het er goed uitziet, in jouw huisstijl, goed uitgelijnd. zonder taalfouten. Wanneer je het als een pdf verstuurt, blijft de indeling precies zoals jij deze hebt gemaakt. 

6. Stuur een begeleidende brief of e-mail waarin je nogmaals jouw keuzes uitlegt. Licht hierin toe waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Koppel hier het probleem van de klant aan jouw oplossing. 

7. Maak altijd een concrete afspraak voor het bespreken van jouw voorstel. Maak een afspraak om de klant te bellen wat hij van het voorstel vindt. Zorg dat jij de leiding houdt in het contact met de klant. 

Volg deze stappen en je gaat meer scoren met jouw voorstellen. Klanten gaan vaker en sneller ja zeggen tegen jouw voorstel.

Wil je meer weten over hoe je een Succesvolle offerte maakt? Volg dan de training Succesvolle offertes schrijven. Leer in één dag hoe je snel een offerte schrijft die scoort. Je krijgt heel veel tips en teksten om makkelijker een offerte samen te stellen. 

 

Ook interessant om te lezen:

 • Wie beslist er eigenlijk?Wie beslist er eigenlijk?

  Wie beslist er eigenlijk?

  Verkopen doe je vaak niet aan één persoon. Je spreekt misschien wel één persoon, maar deze persoon heeft één of meerdere mensen achter zich die meedenken en soms ook meebeslissen. Dus verkoop je meestal aan een aantal personen. En dat is best lastig, want vaak spreek je deze niet, maar bepalen zij wel mee wat er uiteindelijk wordt gekocht en of er daadwerkelijk wordt gekocht. In verkoop taal noemen we dat de Decision Making Unit de DMU. De groep die de beslissing maakt.

  Lees verder

 • Wil jij ook meer klanten en meer omzet?Wil jij ook meer klanten en meer omzet?

  Wil jij ook meer klanten en meer omzet?

  Vandaag kreeg ik de vraag van iemand wat ik nu het leukste vind. Een training voor zelfstandig ondernemers of een training bij een multinational. Ik doe het allebei en ik vind het ook allebei heel leuk om te doen. Maar als ik echt heel eerlijk ben dan ligt mijn hart toch wel het meest bij het trainen en coachen van een zelfstandig ondernemer. Heel veel ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf met een duidelijk idee wat ze willen gaan doen. Wat ze willen gaan verkopen. Alleen hoe je dat verkoopt, daar hebben ze vaak geen ervaring mee. Dat is zo jammer, want velen haken af, stoppen met hun bedrijf omdat verkopen ze niet lukt. Wanneer je deze ondernemers kan helpen om te slagen met hun bedrijf. Dat is wel het mooiste om te doen.

  Lees verder

 • Jezelf verkopen, vind jij dat ook zo moeilijk?Jezelf verkopen, vind jij dat ook zo moeilijk?

  Jezelf verkopen, vind jij dat ook zo moeilijk?

  Jezelf verkopen, dat is voor veel ondernemers best moeilijk. Dat hoor ik ook vaak van mijn klanten. Dat ze jaren in de verkoop hebben gezeten en dachten dat gaat mij in elk geval lukken nu ik mijn eigen onderneming heb. Maar dat valt in de praktijk vaak tegen. Want jezelf en jouw product of dienst verkopen is iets heel anders dan iets verkopen van een bedrijf waar je voor werkt.

  Lees verder

  Succesvoller Verkopen
  Pettemerstraat 12b
  1823 CW Alkmaar
  +31 6 547 141 28
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  © 2019 SMACK it CREATIONS
  ALL RIGHTS RESERVED

  Agenda

  Meld je nu aan voor een van onze trainingen

  Er zijn slechts een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.


  AANMELDEN