fbpx

Wanneer je denkt dat je het kan, dan lukt het ook.

 • Ingrid van Ophem

Wanneer je denkt dat je het kan, of je denkt dat je het niet kan. Je hebt altijd gelijk. Een prachtige spreuk van Henry Ford en hij is nog net zo waar als toen hij deze jaren geleden uitsprak. Jouw mindset bepaalt jouw succes, bij alles dus ook als het om verkopen gaat. 

Veel ondernemers denken voor de klant en die gedachten zijn meestal negatief. De klant heeft geen interesse, de klant vindt het te duur. De klant gunt het mij niet, deze laatste hoor ik ook veel. 

Deze gedachten worden heel vaak ook het uiteindelijke resultaat. Dat ligt niet aan de klant, dat wordt vooral veroorzaakt door jouw gedachten. Want als jij denkt dat het niet lukt, dan ga je dit onbewust ook uitstralen naar de ander. In jouw verbale en non verbale communicatie. In jouw houding en de taal die je gebruikt. 

Dat betekent dus ook dat wanneer je denkt dat deze klant bij jou gaat kopen, dat hij bij jouw koopt. Wanneer jij denkt dat het hem heel erg interesseert en hij het geld er voor over heeft, dat hij wel koopt. 

Stel dat jij denkt dat de klant het te duur vindt en dat hij geen interesse heeft. Dan gebruik jij in jouw zinnen woorden als: eventueel, misschien. Zeg je: Ik kan mij voorstellen dat dit een enorme investering is. In plaats van: Deze investering gaat u zeker terugverdienen.

Of je zegt: Ik denk dat dit een goede keuze is. In plaats van: Ik ben ervan overtuigd dat dit voor u de juiste keuze is.

Wat heb je nodig voor een positieve mindset? Het belangrijkste is dat jij je goed voelt. Lekker in je vel zit, uitgerust bent, goed voor jezelf zorgt. Denk positief, kijk naar jouw successen. Wat is gelukt, wat ging goed? Denken voor de ander heeft geen zin. Je kleurt het met jouw interpretaties, die vaak negatief zijn. Vraag gewoon wat de ander vindt of wil. Ga altijd uit van het positieve, dat geeft je energie. Denken waarom iets niet gaat lukken of niet kan kost energie. 

Een positieve mindset zorgt voor meer succes. In de verkoop, maar ook in het bepalen van jouw doelen. In alles wat je in het leven tegenkomt. Programmeer jouw mindset positief en klanten gaan kopen. Want als jij niet overtuigd bent, hoe kan jij de klant dan overtuigen?

Wil je meer tips en leren hoe je jouw product of dienst beter verkoopt. Check dan op de website de datum van de volgende verkooptraining Succesvoller Verkopen. Een verkooptraining speciaal voor ZZP’ers en Zelfstandig Ondernemers waarin je in één dag leert hoe jij jouw omzet vergroot. Hoe je met méér plezier en méér resultaat jouw verkoopgesprek voert. Op een manier die voor jou en de klant goed voelt. Want verkopen is niet pusherig of opdringerig, wanneer je het op de juiste manier doet.

Ook interessant om te lezen:

 • Wat stelt de klant veel vragenWat stelt de klant veel vragen

  Wat stelt de klant veel vragen

  Dat heb jij vast ook wel eens. Een klant vraagt bij jou een offerte aan en vervolgens blijft een klant maar vragen stellen. Heb je hier ervaring mee? Wat zijn de voorwaarden? Hoe werken jullie nu precies? En jij denkt wat wil die klant nu eigenlijk?

  Lees verder

 • In contact blijven met de klant, juist nu!In contact blijven met de klant, juist nu!

  In contact blijven met de klant, juist nu!

  Zit jij letterlijk met je handen in het haar en denk je en hoe nu verder? Wil je actie ondernemen maar weet je niet goed welke dat dan moet zijn? Ik herken het helemaal. Ik had het ook de afgelopen weken. Al mijn trainingen geannuleerd en een lege agenda. Wat ga ik doen? Ik ben contact gaan zoeken met mijn klanten. Mijn netwerk en dat heeft mij al heel veel nieuwe inzichten en mogelijkheden opgeleverd. Want juist nu is het belangrijk om in contact te blijven met je klant.

  Lees verder

 • Wie beslist er eigenlijk?Wie beslist er eigenlijk?

  Wie beslist er eigenlijk?

  Verkopen doe je vaak niet aan één persoon. Je spreekt misschien wel één persoon, maar deze persoon heeft één of meerdere mensen achter zich die meedenken en soms ook meebeslissen. Dus verkoop je meestal aan een aantal personen. En dat is best lastig, want vaak spreek je deze niet, maar bepalen zij wel mee wat er uiteindelijk wordt gekocht en of er daadwerkelijk wordt gekocht. In verkoop taal noemen we dat de Decision Making Unit de DMU. De groep die de beslissing maakt.

  Lees verder

  Succesvoller Verkopen
  Pettemerstraat 12b
  1823 CW Alkmaar
  +31 6 547 141 28
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  © 2019 SMACK it CREATIONS
  ALL RIGHTS RESERVED

  Agenda

  Meld je nu aan voor een van onze trainingen

  Er zijn slechts een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.


  AANMELDEN